Search
Close this search box.

Blog Gastronomie

Gastronomie

PISTÁCIE – zelené zlato ze Sicílie

Můj život se sice točí především kolem Sardinie, ale pistácie ty tady nenajdete. Přitom patří společně s mandlemi k mým nejoblíbenějším ořechům (hm…. špatný terminus technicus, ale

celý text »
Gastronomie

Sušená nasolená rajčata (ze Sardinie)

Sušená rajčata jsou skvělou delikatesou, která v sobě ukrývá mnoho zdraví prospěšných látek. Navíc, sušením rajčata ztrácí pouze vodu, ale veškeré výživné látky zůstávají zachovány, např. vláknina,

celý text »
Gastronomie

Víte jak nebezpečné může být TIRAMISÙ?

Tiramisù – bezpochyby nejznámější, nejvíce oceňovaný a pro mnohé i nejlahodnější italský dezert. Delikatesa na bázi cukrářských piškotů (savoiardi), mascarpone, cukru, vajec, kávy a kakaa. O jeho výtečné a jedinečné

celý text »
Gastronomie

O mandloních nejen na Sardinii

(charakteristika, zdravotní benefity, ale také mýty a legendy) Mandle, známe je všichni. Najdeme je bez problémů v kterémkoli obchodě s potravinami nebo ovocem a zeleninou. Ale… Už jste viděli

celý text »

Užíváme cookies, abychom vám zajistili co možná nejsnadnější použití našich webových stránek.
Pokud budete nadále prohlížet naše stránky předpokládáme, že s použitím cookies souhlasíte.