Sardinie je svou kuchyní, a s tím spojenou pohostinností, vyhlášená. Vy, kdo jste Sardinii již navštívili to moc dobře víte a občas mě někdo z vás o nějaký recept požádá a tak přidávám do Blogu první z receptů, které se při troše improvizace dají připravit i u nás v Čechách (na Moravě a ve Slezsku)❤
Malloreddus jsou tradiční typ sardské těstoviny. Pokud zavítáte do Itálie, prodává je například také značka BARILLA s pojmenováním gnocchetti sardi, což je další z možných jmen těchto sardských těstovin. Malloreddus vyráběné na Sardinii máte většinou šanci koupit především na Sardinii. V rámci Itálie pak většinou jen v obchodech specializujících se na sardské potraviny.
Říká se, že pro nedělní oběd se do těsta na přípravu těstovin malloreddus přidává sardský šafrán. Těstoviny tak získají typickou chuť a žlutou barvu.
Malloreddus alla campidanese patří mezi nejtypičtější, a dovolím si tvrdit také nejznámější, sardské první chody a jeho původ je v historické oblasti Campidano. Tato oblast se rozkládá na sever od hlavního města Cagliari a táhne se až po město Oristano. Campidánská rovina je vyhlášenou sardskou obilnicí. Z tvrdozrnné pšenice, rodící se právě v této oblasti, se pak vyrábějí právě tyto typické těstoviny.
Postup:
Text a fotografie ©Pavlína Šišková (CK Ciao Italia) - uvedené texty lze citovat pouze s uvedením zdroje a autora.
Údaje o produktech uvedené na těchto stránkách byly zpracovány na základě informací dostupných v době jejich zpracování. CK Ciao Italia si vyhrazuje právo na změnu těchto údajů a opravu případných tiskových chyb respektive chyb při zadávání dat.